02 December 2015

Copy Application


Guy, did you know what is online storage?
I found out it most interesting when it can keeps all my pictures, video and data..

Storing your files in the cloud has many advantages. You can view your files from any phone, tablet or computer that's connected to the Internet, and the cloud can also provide backup for files so they'll never disappear if your phone gets lost or your computer crashes.

Cloud storage comparison


OneDrive Dropbox Google Drive Box Amazon Cloud Drive Copy
File size restrictions? 10GB 10GB with website, none with Dropbox apps 5TB 250MB for free plan, 5GB for paid personal plan 2GB* None
Free storage? 5GB** 2GB 15GB 10GB No*** 15GB
Can I earn extra free storage? No** Yes No No No Yes
Paid plans $2/month for 50GB** $10/month for 1TB $2/month 100GB, $10/month for 1TB $10/month for 100GB $12/year for unlimited photos, $60/year for unlimited files $5/month for 250GB, $10 for 1TB
OSes supported Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Kindle Fire Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry Windows, Mac, Android, iOS, Kindle Fire Windows, Mac, Linux, Android, iOS
.
Ini review tentang online storage..So, boleh choose and compare which one better.  But for me, I choose Google Drive and Copy.. 

Serious, tak payah nak risau takut gambar lama-lama hilang atau ape...Ada backup dah...Boleh log in thru website on PC or via phone pun boleh.. Download je those application kat Google Store..

Senang...

01 December 2015

Wedding Invitation

Im counting days sudah.. Another 23 days.. Gosh sukaa... Okay, separuh dari invitation dah distribute.. Me and my family start invite orang.. Sane sini.. Hahahha...But I still kene tapis dari list invitation, means kene buat list..Takot something like "tak cukup catering" or "terlebih catering" happen..

No, I takkan buat backup plan, so I planning from now, hahhaha...Ambik langkah mudah and tak membazir.. But, just want to say, kenapa ye? Tak semua yang I ajak respond me back or at least say la congratz or what... I bukan bagi invitation open, I personal PM, Whatsapp.. Hhahhaha.. No respond at all..Ada yang macam2 ragam pun ada...Apa yang nak dicakap, pape je lah.. I dah invite, nak datang or tak, respond or tak, terpulang.. I tak sombong, I ingat u olss, but dah tak respond.. Hope u will show up on my wedding day..Yeaaa...If free la..


Banyak persiapan almost done, but dont know why I takut bab catering punya kerja.. Tak tahu lagi kan how and how.. So kene tunggu la hari berkenaan... Means have to arrange ini dan itu.. Many things and nasib baik la family membantu.. Hhahah..

But on the same time ada jugak a lil bit argue about here and that.. Biasa la, bila opinion bercanggah, maka pergaduhan berlaku, but Im cool with them..Iyakan sahaja.. Nak jadi anak yang baikkan??

Okay here is my wedding card...


Tadaaa... Clear tak.. But hahahha .. I tau I sengal.. I just make 300 copy SAHAJA!! Okay dah.. sebab zaman skunk ada FB and Whatsapp and Insta..Manfaat kan..hahahhha..

Ini jalan cerita nak save budjet la ni, awal I tempat wedding card ni.. 6 bulan sebelum.. Tiba-tiba hari ni da sampai masa untuk edarkan.. How excited I am...

Jemputan Majlis Perkahwinan
Arifin&Yana

Pada 27 Disember 2015 (Ahad) bersamaan 15 Jamadilawwal 1437H

Beralamat di
Dewan Perbandaran MPAJ, Pandan Indah, 56100 KL
-berhadapan Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan Indah

*Restu barakah inayah illahi, berbesar hati mengirim undangan, hadirmu majlis berseri..
Terima kasih