07 June 2016

Kenduri Kahwin Yang Tiada Lagi Semangat Tolong-Menolong

Hah, lambat sangat update.. Lupa dah bila pergi Perak hari tu.. Rasanya penghujung bulan 5.. We all attend majlis sunat  kat Perak...

Yeaaaa, it was a long journey.. Sebab we all ikot angah rani and dia lalu jalan kampung.. Duration nak sampai tu cam nak balik Kelantan dah.. HAHAHAH.. Nak dekat 6 jam kot... Bertabahlah ayah bawak kereta.. Me, hubby mama ayah memey and opah ikot... Satu kereta je k..Himpit cam sate.. Dah la lame.. Ayah betul2 berazam and bertekad akan drive guna highway balik nanti...Hahhaha...


Coz we all bukan jenis yang menuju satu destinasi sambil jalan itik.. Hahhaha..1st day homestay was OK.. Pak Andak recommend...Ok la, utk tinggal dua family.. My family and saudara.. A large homestay just tak ada aircond..Panas la jugak sebab tak hujan...

Me, ayah, mama, memey and B tidor dekat ruang tamu depan sesame.. It was so funny.. tersadai macam ikan kering salai dengan panas nye... This was hubby third vacay trip.. I think.. Lepas PD and Melaka.. This is his 3rd destination...

So, basically, datang n duduk bersembang2..Dengan saudara2, we're not too close.. Just sembang biasa and macam biasa, semua main phone include my B (who are really super addicted to games in the world) *sighhhhh

Okay, lepas tu, tak lama, mereka start suruh we all yg datang tolong packing goodies2 bag.. Sebab dorunk buat kenduri khatan ni da macam kenduri kahwin tau, seriously... Katering sahaja beharga RM10k..wOW...Cam boleh buat kenduri kahwin... N goodies bag pula ada 600 biji.. n hey..???!!!

What?? Mintak tolong? Tolong what? Packing goodies bag???!! Benda ni yang nak AKU bahaskan sekarang..


I nak tanya satu je.. Ni tak ditujukan kepada semua, just specific person... Waktu salah satu dari family u all or u all sendiri punya kenduri, nak tanya...Ada tak nampak muka family kami turut serta membantu..?? Kadang-kadang2 sampai tido rumah u oll, berpenat menolong majlis or kenduri korunk2... Packing goodies sampai ke pagi... My dad, my mom tolong u all... Invite kan orang lagi..

Why time I kahwin pulak, batang2 hidung ni tak nampak weyyhh...??? Korunk datang kenduri saya macam tetamu berpakaian cantik, bermakeup, bersongkok masing2.. Just makan and balik... Hah??? Kenapa ye???


Bantu la sikit2...Ye memang saya buat kat dewan, tapi saya perlukan banyak tenaga kerja.. Saya mengharap yang mane keluarga saya datang membantu dulu di majlis korunk, akan datang membantu saya jugak bila saya kahwin... Tapi...??

Mana saudara-saudara, sepupu-sepupu saya semua????? Hilang ke?? Or tak wujud... Bukan nak membalas.... Tapi u oll tunggu masa u oll k... Tunggu tau... Aku nak tengok.... Ada yang tak datang langsung.. Ada yang tak datang, wish pun tak... Haish laa zaman skunk.. Masa korunk jangan nak expect lebih k.. Membanting tulang lah korunk sesama sendiri...

So enough with this stupid things... Nak cerita pasal hari kedua di Perak.. Homestay sedara cari gak... Hurmmmm.... Dah la maaaahaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllll.....Standard hotel 4 star... Bayar tak berbaloi... Lampu bilik air tak ade... Air cond yang dah nak rosak, TV xde... Should I mention tempat ni punya nama???

How ever... We just spent time satu family je... even yang pergi 4 keluarga, campur keluar lain.. Tapi dorunk punya behavior....Hhhahahhahha... Tabik kaki... Memang jenis tak bercampur and terlampau benci kiteorang ada sekali kat situ... Why.. kiteorang bayar jugak k... Tak tau if u olls free ke ape ke...

Berhenti solat otw to Perak



Dipaksa menolong.. Hahhaha... How ea??

Kami semua satu family tolong weyh...

View dari tepi laut Perak.. Sumpah kotor, busuk air dia.. Manusia, tolong la jaga alam sekitar... Please..!!















Susah sekarang orang zaman sekarang kan, nak membantu... Tak ingat ke dulu macam mane orang membantu majlis2 anda... Hurm.. Kecewa.. Malas bising, but kami akan buat benda sama nanti k... Tau.. :)
Ada yang saudara bukan macam saudara... Mak aku adik aku ayah aku, angkat sendiri barang2 makan nikah kehulu-hilir... Korunk2 mane.. Duduk mengangkang.. Masa tu, aku betul2 kecewa dengan korunk...!!