18 May 2016

Peniaga Online Dikenakan Cukai??

Salam...

Sangat membenci topik ini... Kenapa lepas satu dan satu korang menyusahkan rakyat... Kenapa? Tak boleh keluarkan perkataan bukan-bukan...Nanti kena denda, saman, penjara...

I am so sad.. Kenapa macam ni? Saya salah seorang peniaga online yang nak mencari duit lebih bro.... Kenapa wujudkan undang2 macam ni... :(


Dulu cakap nak manusia maju dengan berbisness... Salah satu dari sunnah.. Berniagalah kamu...Membantu melancarkan ekonomi... Business itu bijak... But end up?? Cukai kena bayar... Hello, ini perniagaan atas talian..Kadang2 ada kadang2 tak... Ikot rezeki...

Sedih... :(  Dulu spent duit untuk GST... Gst yang tak pernah akan dibayar balik sampai mati (tak boleh claim).. Now kene bayar cukai berniaga online..

16 May 2016

Attend Night Wedding @ Sapura

Now, kerap pergi kenduri kahwin je kan...So ni kenduri kahwin yang grand and unik...Kawan mama, Aminah punya anak yang kahwin... Seriously , dia sangat kaya but yet she's so humble and eally down to earth.. Bagus..Kekayaan yang tak ditunjuk-tunjuk


So, lokasi dekat dengan The Mines.. Dekat dengan rumah B jugak.. Makanan takde buffet2, semua hidang.. Paling suka doorgift dia..Bagi chocolate bar Camior setiap sorunk kot.. Nikmat nye.. So, kiteorang dapat sorunk satu..



Sempat lagi bergambar sebelum majlis bermula... Ikot protokol k.. Bukan makan and main balik je.. But, bit boring, lama kena tunggu utk nak masukkan sesuap nasi dalam tekak ni..Nasib sedap tauuu...



Selfie macam biasa...


Lens beli dari online, but kali ni pakai tak sedap.. Tak tau kenapa.. Da la keras, then maybe power I request low..250 both.. Supposed da tinggi da power ni.. Hurm...

09 May 2016

Wedding at Gombak, Taman Melati


Hai, weekend ni turn tido rumah mama..Yeah, we decided to take turn rumah sape nak tido every weekend.. Tapi not to forget, ada weekend yang kami spent time together alone at our house.. Hahahha.. Privacy time.. Hellooooo....

So now tengah bersiap, waiting for my family in-law to come and fetch us.. Nak pergi wedding my FIL punya kawan punya daughter...

Buat dekat dewan, a small hall with air-cond.. Makanan ok but nowadays, bila attend wedding kita da kurang dapat goodies... :(


So, memang tak dapat goodies ke ?? Tapi dekat luar dewan berlambak meja goodies and goodies..Actually utk pameran or bagi tetamu? I tengok orang lain pun tak dapat, so yaa... That goodies hanya untuk display.. hahhahah.. 

What a waste..


This is my mother in-law.. Hahahha.. Seems like dia tengah marah.. HAAHHAH... Takde lah.. Actually tengah tunggu ayah solat, so panas dekat luar kan.. Berkerut dahi ibu mertuaku..



TaraaaAAaa, selfie time as usuall.. Love my husband... Mengada and spoil..Hahhah.. Tapi reti memujuk even dia cakap tak reti.. You got your own way sayang... Love you mucchhooo



Polok-polok sikit....Mesra tak??


So, this is the jubah yang Kak yong bawa dari Arab sana.. TQ kak yong.. cantik sangat... Im not a jubah lover, but this jubah makes me comfortable to wear...
Hubby tak berhenti nyanyi lagu Mawi

"Orang arab,balik arab, berjubah labohhhhhhhhh"

Sekali kene penampar...hahahahhaha

Happy mee.... :)

05 May 2016

Meeting - AGM

Semalam kena attend AGM Meeting at Bangkok Restaurant @ Damansara.. Then tadaa, dapat makan sedap.. and semua my favourite.. Tomyam Thai yang sedap, pekat and pedas, brokoli and mushroom oyster, dory fish sweet sour and black pepper prawn.. 

Ya Allah, sedap nye makanan semua ni.. Serious..


Banyak tak I ambik ? Sedap sangat.. Dalam meeting tu ada David Teo.. Ada Bront Palarae.. Just sit behind me tau..Hahha.. Tapi tak excited punn...  :) 
Nak balik sempat I tegur dia say Hi.. Nasib dia reply balik and tak sombong.. If tak malu I...hahahha tauuuu



So, ni OOTD i untuk semalam..Still learning how to wear shawl.. Shawl bermacam style ada.. kadang2 terlilit batang leher sendiri pun ada... 

Byeee

02 May 2016

Wayang Time

Malam last birthday I, my husband taking me to 1 Shamelin tengok wayang...Cerita Civil War..Not so bad but I almost sleep in there...Dengan malam nye..pukul 11 nye...perfect time to sleep kan...hahahah....






Ini lah kami...hehehe...date malam2..Naik broom..brommm...Husband rempit...

Tp bila nak balik..spot ada orang langgar kot motor hubby cuz ade calar sane sini and side mirror not in real position...spot lampu depan retak..alignment tayar da xbetul..

Pada awak2 yang datang 1 Shamelin malam 2hb May 2016...dalam pukul 8.30 ke 11 pm, if awak dah langgar..should be responsible laa k...
Jahat la kau yg langgar n blah...should at least tinggal note...Ape lah...