10 March 2016

High Fever ---> White Blood Cell

How's everyone.. ?? Macam kiranye just update entry ni 2 bulan sekali ke atau macam mane.. Hahahha..Too lazy laaa bro... 

Today nak cerita tentang high fever I kene nak dekat seminggu.. Skali pakej batut + selsema + kahak..
Dah pergi klinik lebih 4 kali and yes..ahhahahha...Finally got result, low white blood cell (WBC)..

I wonder, pentingkah WBC ni? kenapa sampai kene admit if too low... N macam first time jek dengar situation ni..

Dah kerja nye asyik ulang alik klinik je ambik darah.. Kenapa tak nak g kerajaan ye..?? Sebab ntah.. Saya tak nak...Hahhahah...

Overview

White blood cells (WBCs), also called leukocytes, are an important part of the immune system. These cells help fight infections by attacking bacteria, viruses, and germs that invade the body. White blood cells originate in the bone marrow, but circulate throughout the bloodstream

Haish, kenapa saya kene benda yang cam ni... :( Althought I dont know how to feel right now, for sure later in future I know better how to react from this symptom (effect)

Apa yang I lalui sepanjang seminggu ni, demam, batok, muntah, cirit, pening.. Hoii, sangat tak melaratkan... Seriously..

Im not a medic student so.. Susah nye lah nak faham apa itu white blood cell..

Hahhah, berdasarkan gambar rajah ni pun, apa yang I boleh huraikan ialah, I nampak tulang ayam and guli warna warni.... lallallaaa...This is not my field area to understand.. How difficult it is.. Hahahhaha

Ok, got to go..Balik kerja kejap lagi nak collect blood test result kat Klinik..
oxoxoxoxox

No comments:

Post a Comment