27 October 2015

Counting days # 56 days to go

 
Hahhah, saje nak large kan this picture, my own version pre-wed without my man besides me... Hahhahha, lagi better.... B tak suka tangkap gambar if nak buat pre-wed, he said not important..
 
Yeah, I take it..:) Ade betul nye.. So, I decided to take my own version photo to indicate that I am counting days now.. We.. Us...
 
 
 
 
Yeah, that's it.. I boleh edit but too lazy... Disebalik angle gambar yang cantik ni, nak tau sape yang tangkap?
 
 
Haaa, ni dia budak Nye... Upah sikit coklat, then dia tangkap perfect angle selepas di ajar.. Ngade.. Kakak sayang memey~~~~~
 
How happy I am, tinggal 56 hari lagi till our wedding... Surat nikah, HIV test semua done... Roadtax kereta pun dah renew.. Ape yang tinggal lagi tak banyak la.. Cuma budget list mesti kene ade...
 
Yeah, counting and counting....
 
 
Kasut nikah from mom .... hehehehhe...
 
 
 
 
 
 
 
 

18 October 2015

Cousin Wedding # Ipoh

Woah, we all satu family berjalan sakan.. Yeahhh... Going to cousin wedding, Anum anak angah ya... Trip memang mencabar this time.. Not well-planned.. 

Ni anak sedara ayah, Anum and pasangannye...
Plan just nak balik hari memandangkan bertolak pukul 5 pagi on Saturday, but tetiba ayah tukar plan, nak bermalam dekat lenggong, rumah mak angah rani.. Yeay, selepas dipujuk and sedikit kata-kata lembut, akhirnya hati ayah cair...ahhahhahaha.. Bermalam dengan tak berbekalkan apa-apa...Adventure tak? 


Tengok la air terjun ni, betul-betul depan rumah kot.. Air tak yah cakap... Macam dah letak ketulan ais.. Tak berjaya nak mandi, tak mampu woiii, sejuk sampai ke tulang, dengan baju semua tak bawak.. hahahha... Mampu rendam kan kaki je...

Air deras mengalir and haaaaaa sejukkkkkk....Air terjun di Lenggung.

Hahhahha, tengok kawasan ke?


Taman Meru, Ipoh- Mak Long Shah house

Perak, family....

Enjoying myself a bit at kampung..

Malam buat BBQ pulak..Enjoy selagi boleh, pagi-pagi bangun teramat la sejokkk nye rasa... fresh air...

KL-Taman Meru-Sungai Sipot, Lenggong-KL
Begitulah kami menghabiskan weekend.. HEHEHEH

Love..tatattatata

15 October 2015

Kata Hati


Boleh tak saya ikot kata hati saya? Atau buat keputusan saya sendiri tanpa perlu mengikut telunjuk sesiapa... This is what actually happen to everyone yang tersepit ditengah-tengah untuk membuat keputusan sendiri tapi dalam masa yang sama, pentingkan perasaan orang.. Hurmm

Well said, Allah takkan uji sesuatu yang luar batas kemampuan manusia.. Ujian untuk saya mendirikan rumah tangga sangat banyak.. Dari pelbagai segi.. Pelbagai...

But, teringin nak menjerit sekuat hati, boleh tak saya buat keputusan saya sendiri untuk diri saya sendiri juga?????

Can I??

Manusia ada 1001 jalan cerita masing-masing kan.. Ini lah dunia, segalanya tak pernah sempurna dan cukup... Zaman sekarang agama diketepikan dan adat diketengahkan.. Macam mane tu?

Well B, kita ade 72 hari je lagi kan untuk bina mahligai impian kita, harap kita dua tabah ye B.. :) 

Promise, awak akan ada selalu dengan saya, and saya akan ade untuk awak.. Just both of us.. :)
Biar saya jadi cinta terakhir awak :) hahhaha.... Nak bersweet....



Yang penting, no matter what it is, family is always first... tak kesah ape pun dugaan, they always first yaaa...


 
Nah, dengar lagu sweet ni.. Hhehhehe... Layan  tauu....
 
 
Sesiapa tau ke kat mane ade jual emas murah... Rantai tangan ke, rantai jerut leher ke atau cincin ke...? Or ade offer? 


Setia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Selamat Pagi Sayangku
Apa Khabar Dirimu
Maafkan Andai Menggangu Lenamu

Andai Pernah Melukakan 
Maafkan Ku Tak Sengaja
Harus Kau Dan Aku Selalu Bicara

Kau Tahu Kau Satunya
Ku Mahu Kita Selamanya

Kau Dan Aku
Mungkin Tak Sempurna
Kau Dan Aku
Tahu Takkan Mudah

Kau Dan Aku 
Mahukan Sempurna
Kau Dan Aku
Mengharap Bahagia

Setia Aku 
Demi Dirimu
Setia Aku
Hanya Padamu

Andai Hatimu Berubah
Pastiku Cuba Fahami
Tetap Ku Melangkah Terus Berani

Ku Tahu
Kau Satunya

Kau Tahu Kau Satunya
Ku Mahu Kita Selamanya

Kau Dan Aku
Mungkin Tak Sempurna
Kau Dan Aku
Tahu Takkan Mudah

Kau Dan Aku
Mahukan Sempurna
Kau Dan Aku
Mengharap Bahagia

Setia Aku
Demi Dirimu
Setia Aku
Hanya Padamu

Terima Seadanya
Perbezaan Kau Dan Aku
Biar Pun Apa Saja
Ku Percaya Kau Setia

Kau Dan Aku 
Mengharap Bahagia

Setia Aku 
Demi Dirimu
Setia Aku 
Hanya Padamu

Setia Ku Demi Dirimu
Setia Ku Hanya Padamu

Selamat Pagi Sayangku
Apa Khabar Dirimu

Wedding Preparation # HIV Test and Surat Nikah

Hai... How are you guys?

Im here to write on how difficult it is to deal with this HIV Test and Borang-borang Nikah..
Hahhaha...3 bulan sebelum kahwin is the perfect decision untuk siapkan borang-borang ni semua..

Langkah pertama:-

Print out HIV form dekat website.. I tak ingat which website I ambik this HIV form..But ini just gambaran ye.... Not for print sebab bawah dia ada lagi, I just screen capture..

So, print out dua keping, for u and your future husband.. Me live in KL and B live in Selangor, but we just use this form.. and pergi klinik kesihatan KL which is I choose Klinik Kesihatan Bandar Tun Razak..

And here we go, buat ujian saringan ni and it takes 5 hours.. Hahhaha.. dashyat tak?? Sebab ramai orang and tak tahu la kene tunggu lama.. Ujian darah dapat on the spot ye.. hHehehhe

Langkah Kedua

Daftar online laa... Segala urusan pendaftaran now kene buat online.. Form tak payah ambik di pejabat agama tu, just masuk website jabatan agama daerah masing-masing---> daftar---> fill up form

Untuk perempuan, isi boring 2C and 2D...<---- untuk Selangor la ye...

Proses macam dengar senang sebab ni selepas I and B buat mistake la.. Hhahahha... Nak fill up boring ni, I kene isi dekat laman JAIS- NCR Online... So fill up and print out la semua...Make sure got no mistakes..

Langkah Ketiga

Memandangkan I belah perempuan, have to make sure dulu belah lelaki settle all the form dulu la... Then baru perempuan boleh proceed... Procedure sama, but I nak cerita untuk belah perempuan je...Hahhahha... Complicated ke tak? Rasenye???

Then form yang telah diisi and diprint out dari website, bawak ke masjid together with your wali and dua orang saksi lelaki.. Then they will cop sign and everything..

Last Step

Bawak document yang da siap ke jabatan agama and they know how to process.. Finish.. Boleh kawin dah...

Dengar macam simple and easy, my advice do it properly.. Okay.. This is the story after we all do a mistake previously... HAHhhahhahh.. don't forget yea, after surat dah bercop and signed, buat photostate cuz we don't know what will happen.. nak ke buat lagi sekali borang-borang tu kalau hilang??


05 October 2015

Running Man - Favourite TV Show

Running Man (Korean: 런닝맨) is a South Korean variety show... and I am one of their biggest fan.. Hahhaha... Never missed out any episode of them.. The latest episode is 267.. :)

Throughout the history of Running Man, special series have progressed with storytelling and movie-like episodes. Many of these series have been praised for their thrill and excitement, and are considered some of the more higher quality episodes of Running Man.

The Cast of Running Man:
  • Yoo Jae-suk
  • Lee Kwang-soo
  • Kim Jong-kook
  • Song Ji-hyo
  • Kang Gary
  • Haha
  • Ji Suk-jin
Really loves all of them, their comedy, the way they talk are real funny.. Hhahhahah






 
This is one of my favourite episodes. Not because it was terribly clever or different but because it embodies the early days of Running Man perfectly. The cast was finding their chemistry/characters and episode 14 gets both of these elements right...I guest..


 
The members (usually with celebrity guests) go to various culturally significant places in Korea and have to perform various tasks in order for their team or themselves individually to win the game and be eliminated from punishment. In later episodes, there is no punishment, simply winning or losing, and sometimes members have to find the guests instead of playing together with them from the beginning

 

    1.  
       

      04 October 2015

      Peniaga Online Penipu

      Sorry to say..But have to reveal the real situation of this online seller..yang penipu besar...Yes, pada you..you rasa you tak salah...But memang penipu...and tahap sabar saya xboleh kawal lagi... Deal with this stupid on 23 July 2015 but still until today, tak settle2 lasgi.. Today is 5 September... Berapa lame untuk proceed buat pakej yg saya order hah, opah tua???

      Pakej saya ambik rm129 include 1 backdrop, 1 banner, 2 bunting, 4 error..Why it takes so long..??

      +014- 307 8912  --- Number telefon online seller penipu ni....
      I tak sertakan sekali website dia, nanti melampau pulak.. Just take note untuk orang nak kawin yang nak tempeh pakej ni, please do refer kat number telefon ni.. Tak nak korang teraniya..


       
       
       
      See time whatsapp saya berurusan dengan mangkok ni, bukan main susah giler nak balas, yang paling win, after 2 weeks baru balas..
       
       
       
       
       
      Saya like menagih hari2 dekat penipu ni untuk barang yg saya dah bayar full.. Bayangkan.... Saya bukan orang kaya, jangan menipu cam ni ok...
       
       
       
      Finally, dengan nasihat ayah and B, maka saya pun membiarkan online penipu ni dengan permainan Nye, takpe terima balasan awak.. tak kesah la barang yang awak still tak hantar kat saya tu kecik ke besar ke (2 penunjuk erah-error sign)... Saya tak halal kan... okay...
       
       
      Serik giler nak berurusan dengan peniaga online penipu cam ni.. Awak mesti tanye saya, celah mane awak menipu, well..Cakap awak satu pun awak tak kotakan... Saya sertakan bukti2 yang awak penipu... Saya tak tahu awak ni jantan ke betina.. Lantak awak la.... Telan duit haram k.... :)
       
      Nasihat saya, tutup kedai online awak, stop menipu orang kalau tak boleh berniaga, customer chat, tak balas berminggu2.... WTF meniaga cam tu?????